Neobična mesta

Neretko nas priroda fascinira svojim umetničkim darom, kada napravi presedan ustaljene forme i stvori nešto sasvim neponovljivo. Ili je možda uzela slobodan dan, pa umesto jednostavne šume, planine ili vodene površine nastane jedinstven primerak prirodne lepote? Nešto sasvim dugačije i neponovljivo privlačilo je interesovanje ljudi od najranijih vremena. Priče i legende obavijaju ova mesta u veo misterije, koje same sirove činjenice ne mogu da nadomeste. Ipak, čovek postaje sve dostojniji protivnik, njegova vizija i inspiracija nadahnula je mnoga od ovih mesta, stvarajući životno umetničko delo za mnoge buduće generacije, koje će se truditi da taj nivo prevaziđu i postave sopstvene standarde. Posetite ove zanimljive destinacije.

Preikestolen stena

 

PREIKESTOLEN
(PREACHER'S ROCK)

Preikestolen

Preikestolen, takođe poznat pod imenom Preacher's Rock (Sveštenikova stena), je poznata turistička atrakcija u Forsendu, Norveškoj, a sastoji se od strme litice, koja se uzdiže na 604 metra.

Mermerne pećine Čile

 

MERMERNE PEĆINE

Mermerne pećine

Smatra se jednim od najleših sistema pećina na svetu. Spektakularna 'Mermerna Katedrala', zapetljan sistem vodom ispunjenih pećina, nalazi se na obodu jezera General Karera u Čileu (Patagonija).

Korintski kanal

 

KORINTSKI KANAL

Korintski kanal

Korintski kanal je kanal koji povezuje Korintski zaliv sa Egejskim morem. Ime je dobio po obližnjem gradu Korintu, koji se nalazi na zapadnom kraju kanala. On razdvaja poluostrvo Peloponez od grčkog kopna.


KATEGORIJA JE U IZRADI.
POSETITE NAS USKORO.
 

pogledajte ostale kategorije