Istorijske znamenitosti

Vreme uvek ostavlja trag. Vekovi su došli i prošli, narodi se smenjivali, a drevni gradovi podizali i rušili. Kao koraci u snegu, tragovi vremena su utisnuti u svakom kutku naše planete, svuda gde je ljudska noga bar jednom kročila leži vekovima zakopana tajna. Ti delovi slagalice pomažu nam da shvatimo svet koji je prethodio današnjem, koji je bio mesto sa drugačijim pravilima, drugačijim pričama i drugačijim običajima. I te zaostavštine su prozori kroz koje gledamo unazad, u prošlost, i koji nam pomažu da izgradimo budućnost. Legende, misterije, bogatstvo i slava su samo neki od delova utkanih u svaku istorijsku znamenitost i čekaju da budu otkrivene.

Tadž Mahal Indija

 

TADŽ MAHAL

Tadž Mahal

Tadž Mahal je mauzolej od belog mermera u Indiji, koji je građen između 1631. i 1654. godine. Smatra se vrhunskim ostvarenjem mogulske arhitekture, koji kombinuje elemente persijskih, indijskih i islamskih stilova.

Maču Pikču

 

MAČU PIKČU

Maču Pikču

Inke su izgradili Maču Pikču oko 1450. godine, ali ga napustili vek kasnije u vreme španskih osvajanja. Iako se lokalno znalo, spoljašnjem svetu ga je okrio američki istoričar Hajram Bingam tek 1911. godine.

Petra Jordan

 

PETRA

Petra

Petra se nalazi u današnjem Jordanu i svojevremeno je bila glavni grad arapskog Nabatejskog carstva, centar trgovine, odredište karavana, a razvoj grada nastavljen je u doba Rimskog carstva.


KATEGORIJA JE U IZRADI.
POSETITE NAS USKORO.
 

pogledajte ostale kategorije